Thailand

8 oktober 2013

Kap, kap (ja, ja) mensen, hier is dan mijn eerste blog. Woensdagavond ben ik aangekomen in Bangkok. Omdat ik niet vooraf gereserveerd had, had ik niet zoveel keus meer qua slaapplaats. Ik kwam op een vreselijke kamer terecht. Het weer stond op de muren en in het beddengoed en het lekte er. Aangezien Bangkok een staartje van de tyfoon meegepikt heeft, kwam er aardig wat water naar beneden. Gelukkig heb ik mijn eigen lakenzak en kussensloop mee. De volgende ochtend meteen maar wat gaan rondvragen en op zoek naar een goed hostel. En die vond ik! Ook kwam ik twee leuke locals tegen, die zelf een reisbureau bleken te hebben. Samen met hen heb ik gekeken naar wat ik wilde doen en wat de beste reisroute was. Helaas is het nog laagseizoen en zijn er niet zoveel backpackers, die komen waarschijnlijk rond de 19e weer, naar de fullmoon party. Het regenseizoen is dan ook bijna afgelopen.

De route die ik af ga leggen is Bangkok - Phuket - Krabi - Koh Tao - Chiang Mai - Bangkok. Tijdens mijn gesprek met die locals riep een van hen ineens 'oh I like you so much!' 'Uhh... Sorry?' 'Yes, I like you. Most Dutch people are fake, they are acting. You don't do that. Do you have plans tonight?! We're going out tonight, join us.' Ok. Om 20.00u stonden er drie Thai voor mijn neus en twee Engelsen. We zijn eerst wat gaan eten. Ik moest de echte Thaise soep proeven. Die was best lekker, alleen de tweede hap smaakte naar niks meer, omdat mijn smaakpapillen weggebrand waren. Gelukkig hadden ze zelf ook moeite met de pittigheid. Ik was blij dat ik kon blussen met groente, fruit en kip in zoetzure saus. Daarna zijn we gaan stappen op Khao San Road en hebben we de avond goed ingeluid met een bier toren en afgesloten op de roofgarden met live muziek :)

De dag erna wilde ik eigenlijk Bangkok gaan bezichtigen en had afgesproken met een Engelse meid die al vaker in Bangkok geweest is. Helaas bleken mijn pinpas en creditcard niet te werken, waardoor ik een middag kwijt was om dat te fixen. Die avond moest ik de nachtbus naar Phuket betalen en 20 minuten voor vertrek lukte dat eindelijk, dankzij de hulp van mijn moeder. In de nachtbus raakte ik aan de praat met een Canadese jongen, die van plan is voor onbepaalde tijd in Bangkok te blijven. We hebben een hele tijd gepraat totdat de bijrijder van de chauffeur heel subtiel duidelijk kwam maken dat we onze koppen moesten houden, door alle gordijntjes dicht te trekken en het licht uit te doen. Goodnight.

De busreis naar Patong Beach (tegen Phuket aan) zou 10 uur duren, maar dat werd 19 uur. Naar het strand gaan zat er niet in ivm het regenseizoen. En regenen doet het hier! Toevallig gisteren een uurtje zon gehad. In Bangkok deed het zonnetje zijn best, maar kwam niet door de smog heen. Verder regent het eigenlijk de hele dag op een paar minuten na. In Patong waren al helemaal geen backpackers, alleen Engelse gezinnen en stelletjes. Ik besloot alleen op pad te gaan en vroeg naar de busverbindingen. Ik geloof dat ze me lichtelijk gestoord vonden. Ik moest maar een taxi nemen. Uiteindelijk heb ik de informatie gekregen en de volgende ochtend zat ik 6.30u in de bus. Ik wilde het vegetarische festival bijwonen, maar er bleek op zondag niet zoveel boeiends te zijn. Toen ben ik de stad gaan verkennen en gezellig samen gegeten met een Thais gezin (opa en kleinkind staan op de foto). De volgende dag zou de optocht zijn, dus maandag ben ik weer naar Phuket gegaan. Ik had wel gelezen dat Chinezen zichzelf pijnigen tijdens het festival om in het reine te komen, maar wat ik hier zag was sick! Die mensen die hun geweten opschonen opschonen, steken speren en naalden door hun wangen. Ik dacht dat ik er wel tegen zou kunnen, maar dit was echt heftig. Die mensen treden een soort van uit zichzelf en lopen erbij als zombies. Misschien gebruiken ze wel wat dope, anders sla je volgens meteen tegen de vlakte als er een speer door je wangen geboord wordt. Al beweren ze uiteraard van niet. Ik snap niet helemaal waarom het vegetarisch festival heet. Het is eerder vleesspies festival. Het vegetarisch eten is een soort van vasten. De foto's van het festival heb ik in een aparte map opgeslagen, omdat van degenen die de foto's al gezien hebben, sommigen ze achteraf toch niet zo graag gezien zouden hebben. So, it's up to you!

Nu heb ik vier rustige dagen in de buurt van het strand en verblijf ik een stukje regenwoud in een super schattig hutje. Ik wil James Bond Island nog gaan bezoeken, dus dat ga ik ergens deze vier dagen doen.

Tot het volgende verslag!
Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Nicole van Selst:
    Heey Daphne,
    Een mooi reisverslag! Leuk, om je eerste verslag te lezen. En niet te vergeten mooie foto's. Ik heb de eer om als eerste een berichtje achter te mogen laten:)

Heel veel plezier en een goede reis gewenst.

Khao Son Road is toch dat backpackers plaatsje in Bangkok.

Nog heel veel plezier en veel goeds!
    Pas goed op jezelf:)

Goede reis!
    Groetjes Nicole
  2. Mo:
    Yo Dee.

Leuk man. Vooral het slapen tussen de schimmels haha en het vegafeest. Ben erg benieuwd naar dat 007-eiland! Hier alles ok, tussen het snotteren door dan. Posters Z24 klaar. Tot Lees/FB's. Mis de chats :).

x MO
  3. Bellina Leenaerts:
    Ha Daphne,
    Je gaat een groot reisavontuur tegemoet. Pas weg en de leuke dingen (behalve de regen en de schimmels dan) komen al op je pad.
    Je foto's zijn een feest van herkenning.
    Have fun!!
    Groetjes, Bellina
  4. Jeanne de Bresser:
    8 oktober 2013
    Ha Daphne, goed om van je te horen! En meteen al zo'n heftig spektakel. Dat is wel iets anders als een carnavalsoptocht bij ons.
    Geef je oren en ogen goed de kost!!

Veel plezier, Jeanne
  5. Ilse:
    9 oktober 2013
    Hoi Daphne, Wat een avonturen allemaal. Welkom in Thailand, dat heb je gemerkt. Complimenten hoor dat je tussen als die back-packers uitgeniodigd wordt door de locals. Enne.. ik kijk niet naar de foto's van het vega festival, kan niet tegen gruwelijke plaatjes. Je zult je ogen hebben uitgekeken! Wat een avontuur.

Hartelijke groet van Ilse en pas goed op jezelf!
  6. Rosanne:
    9 oktober 2013
    Hey Daphne,
    Wat een verhaal! Je hebt al weer heel wat meegemaakt! Hopelijk wordt het weer beter en blijft alles het verder goed doen! Veel plezier!
  7. Oma:
    11 oktober 2013
    Ha lieve Daf, Je bent al een echte kilometervreter. Voordeel van alleen reizen: je maakt eerder contact met de locals. Veel plezier.
  8. Henriëtte:
    14 oktober 2013
    Hey Daphne, Wat een start zeg!! Leuk dat je meteen contact hebt met de locals. Heftig het verhaal van het vega festival! De minder fijne dingen moet je maar even op de koop toe nemen. Zo te zien valt dit in het niet bij wat je allemaal op je weg tegen komt. Het waren mooie plaatjes....Veel plezier op het strand :)
  9. Petra:
    18 oktober 2013
    Hoi hoi,
    Leuke snufjes van 007 gezien???
    Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt, en dit is nog maar het begin! Wat een mooie foto op je facebook, ik wil ook in dat water springen...maar hier in Holland regent het...Tja verschil moet er zijn. Veel plezier!
  10. Marinus bruinsma:
    24 oktober 2013
    Prachtig mooi je reisverslag! ..en die foto's schitterend! Mocht je hulp nodig hebben ik sta voor je klaar! Toitoi!
  11. Pa:
    30 oktober 2013
    Het is iedere keer weer genieten om de nieuwe foto's te bekijken! Je verhalen zijn voor ons grotendeels "oud" nieuws maar ze zijn met veel enthousiasme geschreven. Duidelijk dat je geniet, houden zo!!!! Ook oma geniet van de uitdraaitjes die ik van je verhalen en foto's maak.